Cvvd Iran

Comité voor vrede, vrijheid en democratie in Iran

 
  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Iran arresteert zestien bekeerlingen

E-mail Afdrukken

Dinsdag, 29 juli 2008, werden in Malaskahr, een buitenwijk van de Iraanse stad Isfahan, zestien christelijke bekeerlingen aangehouden, onder wie zes vrouwen, acht mannen en twee adolescenten. Dat gebeurde bij een inval tijdens de doopplechtigheid van drie nieuwe bekeerlingen in een ondergrondse huiskerk. De eigenaars van het huis, een ouder stel, werden in elkaar geslagen en meegenomen naar een onbekende bestemming.

In april zijn ook al tien christelijke bekeerlingen gearresteerd in Shiraz. Zij worden beschuldigd van geloofsafval en “politieke misdaden tegen de regering”. Het Iraanse parlement buigt zich momenteel over een omstreden wet die het mogelijk maakt geloofsafval in de toekomst met de dood te bestraffen. Het voorstel vermeldt uitdrukkelijk dat die straf niet kan “veranderd, verminderd of opgeschort” worden.

Momenteel wordt de doodstraf enkel uitgesproken voor verkrachting, overspel en gewapende overvallen. De Europese Unie heeft al geprotesteerd tegen het betwiste wetsvoorstel, dat strijdig is met alle internationale verdragen en dat in Iran ook de laatste schijn van godsdienstvrijheid zou wegnemen.

(Kerknet/ADN Kronos)