Cvvd Iran

Comité voor vrede, vrijheid en democratie in Iran

 
  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Studenten sit-in Allameh universiteit - Teheran

E-mail Afdrukken

25 november 2008


Vier studenten die door de universiteit zijn geschorst voor de deelname aan de studentenprotesten van vorig jaar houden een sit-in buiten de hoofdingang van de  Allameh Tabatabaei Universiteit in Teheran. Families van de protesterende studenten sloten zich hierbij aan.

Gisteravond vielen de schoolbewakers de studenten en hun supporters aan, sloegen hen in elkaar en er volgden arrestaties van een deelnemers. Vandaag is echter het aantal manifestanten sterk gegroeid. Protesterende studenten hebben gezworen een hongerstaking te beginnen als de bewakers hen weer aanvallen.

In oktober 2007 namen ongeveer 1000 studenten van Allameh deel aan stakingen die in het grootste deel van de hogescholen werden gehouden.
Ondanks wanhopige pogingen van de bewakers, agenten van Staatsveiligheidsdienst (SSF) en in burger geklede leden van het ministerie van inlichtingen en veiligheid (MOIS) de demonstranten in bedwang te houden, wisten de studenten alle klassen te stoppen en deden een beroep op hun professoren zich bij hen aan te sluiten. Ze riepen leuzen als "Dood aan de dictator", "De universiteit is geen militair kamp ',' Dit is de laatste waarschuwing", "Studenten zijn klaar voor de opstand", "Vrijdenkende professoren, sluit je aan" en "Studenten, professoren verenigen zich. "

Hierna werden vervolgens zes andere studenten geschorst.