Cvvd Iran

Comité voor vrede, vrijheid en democratie in Iran

 
  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

CvvdIran

E-mail

CvvdIranbetekent Comit voor vrede, vrijheid en democratie in Iran.

Ons comit richt zich op de misstanden en schendingen van mensenrechten in Iran.

CvvdIran

- wil op een vredige niet gewelddadige wijze bijdragen aan democratische verandering in Iran.

- erkent de universele verdragen van mensenrechten. Iedere Iranir hoort de vrijheid te hebben zoals wij die in Nederland gewend zijn.

- is van mening dat democratie de enige duurzame weg is om iedereen een kans te geven te leven en werken voor een gezond Iran.

- keurt iedere vorm van doodstraf af. Vele rapporten bewijzen dat Iran stelselmatig mensen, waaronder minderjarigen, publiekelijk executeert.


 

Standpunten CvvdIran

E-mail Afdrukken PDF

CvvdIran is duidelijk in haar standpunten, zoals u kunt lezen in de algemene informatie over ons comit. Dit betekent dat wij ook erg duidelijk zullen ziijn welke weg wij zien als menselijke, niet geweldadige manier om vrijheid en democratie in Iran te realiseren.

Eind juni 2008 werd in Parijs een grote manifestatie gehouden door het enige georganiseerde verzet dat Iran, in het buitenland, kent. Dit verzet heeft ook steun in Iran zelf.

Dit georganiseerde verzet is verenigd in de Nationale Raad van Verzet van Iran. Haar gekozen leider is Maryam Rajavi. Tijdens de manifestatie hield zij een toespraak die alleszeggend is en duidelijk maakt waar wij nustaan.

Hopelijk neemt u de moeite deze toespraak te lezen, want het bevat veel historische informatie. U kunt deze toespraak vinden onder de knop Oppositie, zie hoofdmenu.

In de onderstaande verklaring van het platform 'Vrijheid voor Iran' wordt met 10 punten alles samengevat.

Lees meer...