Cvvd Iran

Comité voor vrede, vrijheid en democratie in Iran

 
  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Religieuze minderheden

E-mail Afdrukken

17 november2008

De Iraanse overheid voert de druk tegen de Bah'-gemeenschap in Iran op, zo blijkt uit recente berichten. Tegelijkertijd zijn er in toenemende mate personen en instanties, die het openlijk voor de bah's opnemen. Al sinds de Iraanse revolutie in 1978 worden de bah's vervolgd. Zij zijn aanhangers van de jongste wereldgodsdienst die in de negentiende eeuw ontstond in het toenmalige Perzi.

De meest opmerkelijke oppositie tegen het anti-bah' beleid van de Iraanse overheid kwam op 14 mei van dit jaar. Groot-ayatollah Hussein Ali Montazeri betoogde toen dat de bah's gewone burgerrechten moeten hebben en met respect moeten worden behandeld. Montazeri is een vooraanstaande geestelijke in de Iraanse islamitische wereld. De titel groot-ayatollah, die kan worden vertaald als groot teken van God, wordt slechts aan enkele hooggeplaatste godsdienstleiders verleend.

Lees meer...
 

Christenen in Iran

E-mail Afdrukken

Christenen in Iran worden al decennia lang vervolgd en onderdrukt. In de onderstaande documenten willen wij u een overzicht geven van de schendingen.

 

 

Iran arresteert zestien bekeerlingen

E-mail Afdrukken

Dinsdag, 29 juli 2008,werden in Malaskahr, een buitenwijk van de Iraanse stad Isfahan, zestien christelijke bekeerlingen aangehouden, onder wie zes vrouwen, acht mannen en twee adolescenten. Dat gebeurde bij een inval tijdens de doopplechtigheid van drie nieuwe bekeerlingen in een ondergrondse huiskerk. De eigenaars van het huis, een ouder stel, werden in elkaar geslagen en meegenomen naar een onbekende bestemming.

Lees meer...