Cvvd Iran

Comité voor vrede, vrijheid en democratie in Iran

 
  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Huidige situatie mensenrechten

Het is helaas een bekend feit dat de schendingen van mensenrechten in Iran enorm zijn.REAL EYES REALIZE REAL LIES

E-mail Afdrukken

"IF I SIT SILENTLY I HAVE SINNED" - MOSSADAGH

Nu ook te volgen via Twitter:

https://twitter.com/cvvdiran

 

Gevangen demonstranten in Iran verkracht

E-mail Afdrukken

11 augustus 2009

Gevangen gehouden demonstranten worden in Iran op brute wijze verkracht. Dat heeft de Iraanse ex-presidentskandidaat Mehdi Karroubi in een brief aan ayatollah Ali Akbar Rafsanjani geschreven. Het Franse persbureau AFP heeft de vertrouwelijke brief, die 29 juli bij Rafsanjani is bezorgd, ingezien.

Lees meer...
 

URGENT: De hele wereld kijkt toe, maar niet naar Ashraf

E-mail Afdrukken

VOOR ACTUELE INFORMATIE OVER CAMP LIBERTY: NCRI

ONDERSTAANDE TEKST BLIJFTOP DEZE STARTPAGINA STAAN TOT HET MOMENT DAT DUIDELIJK IS DAT DE PERSONEN IN ASHRAF ECHTE BESCHERMING KRIJGEN (29 maart 2009) DIT GELDT OOK VOOR DE ANDERE NIEUWS-ITEMS!

09/10: verklaring Raad van Europa over Ashraf

12/05: Persbericht Ashton!!!

08/04: Irakees leger valt Ashraf aan

12/02: laatste nieuws (Engels)

EU-verklaring Ashraf (december 2010)

Laat de verantwoordelijken hun verantwoordelijkheid nemen
Terwijl de hele wereld zich druk maakt over het democratiseringsproces in Irak, lijkt diezelfde wereld te vergeten dat in de onrustige provincie Diyala het vluchtelingenkamp Ashraf direct wordt bedreigd. Het voortbestaan van dit kamp is een indicator hoe sterk de democratisering aldaar zal slagen. De vraag is: Hoe kunnen zogenaamde beschaafde democratische landen toezien dat erkende beschermde personen bedreigd worden in hun leven en vrijheid?

Lees meer...
 

Derde Commissie VN veroordeelt schendingen Iran

E-mail Afdrukken

23 november 2008

De Derde Commissie van de Algemene Vergadering Verenigde Naties heeft een resolutie aangenomen waarin de grove schendingen van de mensenrechten in Iran zijn opgenomen.
Dit is de 55ste resolutie door de verschillende organen van de Verenigde Naties. Deze resolutie is gebaseerd op de het rapport van VN-secretaris-generaal over schendingen van de mensenrechten door het Iraanse regime. Hij spreekt zijn diepe bezorgdheid uit over het "permanente systematische schendingen van de mensenrechten en de fundamentele vrijheden van het volk van de Islamitische Republiek Iran".

Zie het Engelstalige rapport hieronder

 

Bijlagen:
BestandBestandsgrootte
N0853075_UN_report on Iran.pdf97 Kb
Lees meer...
 

Meer dan 5 miljoen websites verboden in Iran

E-mail Afdrukken

19 november 2008


Iran heeft de toegang tot meer dan vijf miljoen websites verboden. Dat heeft een gerechtsverantwoordelijke verklaard. De man werd woensdag geciteerd door de gematigde krant Kargozaran.
'De meerderheid van de verboden websites hebben een immorele en anti-sociale inhoud', verklaarde Abdolsamad Khoramabadi, raadgever van 's lands procureur-generaal. 'De vijanden maken gebruik van internet om onze religieuze identiteit aan te vallen', voegde hij er nog aan toe.

Lees meer...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL