Cvvd Iran

Comité voor vrede, vrijheid en democratie in Iran

 
  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Lesbrieven scholen

Lesbrieven

E-mail Afdrukken PDF

CvvdIran probeert met publieksvriendelijke acties blijvende aandacht te vragen voor onderdrukking van mensen in Iran en hun ongehoorde schreeuw om vrijheid.

Iran staat de laatste tijd regelmatig in de aandacht door onder andere het atoomprogramma en de inmenging in bijvoorbeeld Irak en Libanon. Er is echter een geheel andere kant van Iran dat nauwelijks wordt belicht. De onderdrukking van de Iraanse bevolking! Zij gaat al decennia lang gebukt onder een fundamentalistisch regime, waar vrijheid en democratie geen plek hebben. 

Het is te hopen dat u in uw lesprogramma ruimte ziet om samen met scholieren / studenten Iran te bestuderen. Wij gebruiken goede informatiebronnen, zoals Amnesty International en Reporters Without Borders.

Daarnaast hebben wij contact met JTW, een Iraanse jongerenorganisatie in Nederland. Zij geven actuele berichten via hun website over Iran. Bij hun berichtgeving staan onder andere Nederlandse bronnen vermeld. 

Indien u besluit dit in een projectvorm te laten uitvoeren, dan kunt u contact met ons opnemen. Onze educatief medewerker kan dan lesmateriaal toesturen. 

Daarnaast geven we een nieuwsbrief uit. We beperken ons tot een A4-tje. Wij verwijzen vooral naar websites voor uitgebreidere informatie.

Indien u regelmatig achtergrondinformatie wenst over verschillende onderwerpen, dan kunt u via het onderstaande e-mailadres geheel vrijblijvend een INFO-Mail ontvangen. Deze digitale brief bevat veel informatie over bijvoorbeeld de geschiedenis, cultuur, bekende Iraanse personen en de misstanden in het land. 

Uw commentaar is altijd welkom. U mailt dan naar: Dit emailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft javascript nodig om het te kunnen bekijken   en wij zullen direct reageren.