Cvvd Iran

Comité voor vrede, vrijheid en democratie in Iran

 
  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Studenten

Studenten roepen "Dood aan de dictator'

E-mail Afdrukken

8 december 2008


Op de 16e herdenking van Azar (6 december Studentendag) hebben studenten in het hele land bijeenkomsten tegen de regering gehouden. Iraanse studenten van het hoger onderwijs en universiteiten riepen "Dood aan de dictator ",'"Ali Khamenei, de Iraanse Pinochet, Iran wordt geen andere Chili," en "De overwinning is dichtbij, dood aan de heersende huichelaars van de overheid."

Bijlagen:
BestandBestandsgrootte
Huidige situatie studenten Iran_dec 2008 (Engels).pdf310 Kb
Lees meer...
 

Duizenden studenten demonstreren bij universiteit van Teheran

E-mail Afdrukken

7 december 2008


Meer dan 4000 studenten verzamelden zich buiten het Engineering College van de universiteit van Teheran ter gelegenheid van de Landelijke Studentendag [ 6 december].
Een groot aantal studenten van andere universiteiten en hogescholen in de hoofdstad, zoals de Polytechnic (Amirkabir) sloten zich aan bij het protest. 
De staatsveiligheidsdienst (SSF) en andere veiligheidsdiensten van het ministerie van Inlichtingen en Veiligheid (MOIS) probeerden dit tegen te gaan. Echter de studenten braken de deur van de hoofdingang en sloten zich aan. 
Studenten riepen anti-regeringsleuzen zoals "Dood aan de dictator", "Studenten zullen sterven, maar niet worden vernederd" en "Ahmadinejad is verantwoordelijk voor de vernietiging in Iran." 

Lees meer...
 

Studenten sit-in Allameh universiteit - Teheran

E-mail Afdrukken

25 november 2008


Vier studenten die door de universiteit zijn geschorst voor de deelname aan de studentenprotesten van vorig jaar houden een sit-in buiten de hoofdingang van de  Allameh Tabatabaei Universiteit in Teheran. Families van de protesterende studenten sloten zich hierbij aan.

Lees meer...
 

Grootschalige studentenprotesten in Iran

E-mail Afdrukken

21 november 2008 


Tweede week van de studenten sit-in op de universiteit van Sistan en Baluchestan


Op 15 november verzamelden 3000 studenten op de universiteit om te protesteren tegen het politiegeweld op de campus. Een student raakte ernstig gewond door de bewakers.
Deelnemende studenten eisten het aftreden van de universiteitskanselier en zijn plaatsvervanger, die verbonden is aan het ministerie van Inlichtingen en Veiligheid (MOIS). De geplande klassen kwamen volledig tot stilstand als gevolg van de protesten.Veel docenten sloten zich aan bij het protest.

Lees meer...
 

Aanhoudende studentenprotesten in zuidoost Iran

E-mail Afdrukken

18 november 2008


Meer dan 2000 studenten van de Universiteit van Sistan en Baluchestan houden een staking en sit-in voor al vijf aaneengesloten dagen. Ze roepen leuzen tegen de regering. Zij vragen om het ontslag van de voorzitter van de universiteit, de directeur van de bewaking en de directeur van het ‘disciplinaire comité’.
Volgens laatste berichten zijn alle klassen in de universiteit gesloten en blijven de studenten vragen om hun eisen in te willigen.
De student die door agenten van de overheid was neergestoken is geopereerd en verkeert nog in kritieke toestand.

 

 

 

 

 

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL