Cvvd Iran

Comité voor vrede, vrijheid en democratie in Iran

 
  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Commentaar

In de Nederlandse pers verschijnt maar een klein gedeelte van alle persberichten. Aan de ene kant is dat begrijpelijk, maar een tegengeluid en 'de andere kant' van het nieuws is hard nodig. Iedereen moet de gelegenheid krijgen een zo objectief mogelijk beeld van al het nieuws te krijgen.

Wij menen dat via deze website aanvullende informatie op zijn plaats is en hopen dat de lezers hierdoor een beter beeld krijgen van de feiten over Iran. Het is aan u dit te selecteren. Uiteraard staan wij open voor uw reactie.

Het is overduidelijk dat Iran een dictatuur kent, een religieuze dictatuur. In 2006 verscheen een fraai boek van Joris Luyendijk 'Het zijn net mensen' , waarin hij een helder beeld geeft van de moeizame weg objectieve feiten in dergelijke landen te vergaren. Ook maakt hij duidelijk hoe er in Nederland wordt omgegaan met het nieuws.Commentaar n.a.v. artikel in Trouw

E-mail Afdrukken PDF

Op 28 juli verscheen een artikel in Trouw, De Verdieping, over ex-leden van de PMOI. Cvvdiran wil hierop graag commentaar geven. Ondanks het feit dat wij de geloofwaardigheid van Nederlandse journalisten niet in twijfel willen trekken, menen wij dit commentaar te moeten publiceren.